vakiel
ارائه خدمات حقوقي

راي اصراري چيست؟ آيا با آراي دادگاهي و رأي اصراري آشنايي داريد؟ يكي از آراي صادره از جانب هيئت عمومي ديوان عالي كشور، رأي اصراري است. اين قسم از آراء در موارد خاصي صادر مي‌شود. در ادامه اين مقاله قصد داريم به معرفي رأي اصراري و موارد صدور آن بپردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: راي اصراري چيست | معني و نمونه راي اصراري

راي اصراري چيست ؟

رأي اصراري يكي از انواع آرائي است كه هيئت عمومي ديوان عالي كشور آن را صادر مي‌نمايد. البته صدور اين رأي در موارد خاصي اتفاق مي‌افتد. در مواردي مثل فرجام خواهي، ديوان عالي ممكن است كه رأي فرجام خواهي‌شده را نقض كند. سپس آن را به شعبه هم‌عرض دادگاه اوليه ارسال نمايد تا مجدداً بررسي شود. اگر دادگاه دوم نيز بر رأي دادگاه اوليه اصرار كند. در اين صورت ديوان عالي به اصطلاح رأي اصراري صادر مي‌نمايد. براي درك بهتر اين مطلب بهتر است بدانيم فرجام خواهي چه زماني رخ مي‌دهد.

فرجام خواهي چيست ؟

وقتي رأيي توسط قاضي صادر مي‌شود. مطابق قانون و شرع است و تلاش مي‌شود تا به عادلانه‌ترين قضاوت صادر گردد. اما در بسياري از موارد ممكن است كسي كه با صدور رأي محكوم گشت. از رأي صادره راضي نباشد. و قصد اعتراض به رأي را داشته باشد. قانون نيز براي اين مسئله شرايطي را پيش‌بيني كرده است.

طرف ناراضي مي‌تواند با يكي از روش‌هاي قانوني و عادي كه مناسب وضعيت اوست. از رأي صادره دادگاه شكايت نمايد. روش‌هاي شكايت و اعتراض به رأي دادگاه شامل تجديدنظرخواهي و واخواهي مي‌شوند. كه با كمك وكيل و مناسب با وضعيت شخص محكوم انتخاب مي‌شود.

اما مواردي وجود دارد كه رأي صادره و حكم دادگاه از اين روش‌هاي عادي قابل اعتراض نمي‌باشند. در اين شرايط فرد ناراضي بايد از روش‌هاي فوق‌العاده شكايت از رأي دادگاه كه در قانون پيش‌بيني شده است؛ استفاده نمايد. هر يك اين روش‌هاي فوق‌العاده براي اعتراض به رأي دادگاه بايد با توجه به شرايط فرد ناراضي انتخاب شود. كه اين روش‌ها شامل اعاده دادرسي، اعتراض شخص ثالث و فرجام خواهي مي‌شود. رأي اصراري، در روش فرجام خواهي رخ مي‌دهد.

فرجام خواهي چه زماني استفاده مي‌شود ؟

همان‌طور كه پيش‌تر گفتيم؛ آرايي كه توسط قاضي دادگاه صادر مي‌شود مطابق با شرع و قوانين است و تطبيق رأي صادره بر شرع و قانون توسط ديوان عالي كشور نظارت مي‌شود. هيئت عمومي ديوان عالي كشور مرجعي است كه وظيفه دارد در موارد لزوم بررسي كند رأي صادره از دادگاه مطابق شرع و قانون باشد.

بنابراين يكي از وظايف ديوان عالي كشور همان‌طور كه گفتيم نظارت بر اجراي صحيح قوانين توسط دادگاه‌ها است. ديوان عالي بايد توانايي تشخيص و مطابقت آرا و احكام دادگاه‌ها را بر مقررات قانوني و موازين شرعي را داشته باشد.

حال در شرايطي كه فرد محكوم توسط قاضي دادگاه اوليه، به مسئله عدم تطابق رأي دادگاه با قوانين يا شرع اعتراض داشته باشد. مي‌تواند در ديوان عالي كشور كه مرجع فرجام خواهي است. از روش فرجام خواهي براي ثبت شكايت و اعتراض خود استفاده نمايد. و هيئت عمومي ديوان عالي كشور نيز وظيفه رسيدگي به آن را دارند.

گاهي ممكن است در روش فرجام خواهي اصطلاحي به نام رأي اصراري را بشنويم. با توجه به روندي كه براي رسيدگي به اعتراض به رأي، در روش فرجام خواهي طي مي‌شود. در مواردي، رأي نهايي دادگاه به اصطلاح رأي اصراري خواهد بود.

روند رسيدگي فرجام خواهي و صدور راي اصراري

قبل از اين گفتيم كه در چه شرايطي مي‌توانيم براي اعتراض به يك رأي از روش فرجام خواهي بهره ببريم. در شرايطي كه يك رأي، فرجام خواهي شود. ديوان عالي موظف به رسيدگي به رأي خواهد بود. اگر ديوان عالي كشور رأي صادره از دادگاه اوليه را صحيح بداند. در اين صورت رأي را تائيد خواهد كرد.

اما ممكن است كه ديوان عالي رأي صادره از دادگاه اولي را خلاف مقررات قانوني يا موازين شرعي تشخيص دهد. در اين صورت ديوان به اصطلاح رأي را ابرام مي‌نمايد. سپس جهت بررسي مجدد رأي، آن را به دادگاهي ديگر كه هم‌عرض يا هم شان دادگاه ابتدايي باشد ارجاع مي‌دهد.

دادگاه دوم اقدام به بررسي رأي مي‌نمايد. اگر دادگاه دوم پس از انجام بررسي‌هاي لازم، رأي دادگاه اول را تائيد نمايد. در اين صورت به اصطلاح حقوقي مي‌گوييم به رأي اولي اصرار ورزيده است. و اين رأي صادره را رأي اصراري مي‌ناميم. بنابراين مي‌توانيم رأي اصراري را اين‌گونه تعريف كنيم كه: حكمي كه برخلاف نظر ديوان عالي كشور توسط دادگاه صادر شود رأي اصراري است. و اين رأي با رأي وحدت رويه متفاوت مي‌باشد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شرايط تنصيف مهريه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شرايط تنصيف مهريه پاسخ دهند.

سؤالات متداول

راي اصراري چه رأيي است ؟

رأي اصراري يكي از انواع آرائي است كه هيئت عمومي ديوان عالي كشور آن را صادر مي‌نمايد. البته صدور اين رأي در موارد خاصي اتفاق مي‌افتد كه در اين مطلب به آن پرداختيم.

فرجام خواهي چيست ؟

اگر فرد محكوم به مسئله عدم تطابق رأي دادگاه با قوانين يا شرع اعتراض داشته باشد. مي‌تواند در ديوان عالي كشور از روش فرجام خواهي براي ثبت شكايت و اعتراض خود استفاده نمايد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: راي اصراري چيست | معني و نمونه راي اصراري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/20  ] [ ۲۱ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب